Hoe je je hoofdpijn kan verbeteren zonder medicijnen

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht waar veel mensen regelmatig last van hebben. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, maar het grootste deel hiervan valt in een categorie waarvan de oorzaak uit je nek komt. Deze soorten hoofdpijn ontstaan door nekwervels die niet goed bewegen, en een verhoogde spanning van je nekspieren.

Dankzij de technologie zitten we tegenwoordig veel meer dan vroeger. We brengen veel teveel tijd voorovergebogen door, en we wisselen te weinig af. Dit vele zitten kan ervoor zorgen dat gewrichten en spieren in je bovenrug, nek en schedelrand geïrriteerd raken waardoor je hoofdpijn krijgt. Zorg ervoor dat je niet langer dan 20 tot 30 minuten achter elkaar zit, en neem regelmatig een korte pauze om even te bewegen. Zorg er ook voor dat je genoeg water drinkt.

De frequentie en ernst van hoofdpijn verschillen erg per persoon. Sommige mensen hebben er maar af en toe last van, en anderen hebben dagelijks een constante hoofdpijn. De pijn kan variëren van heel mild tot stekend en kloppend. Sommige soorten hoofdpijn zijn zo erg dat ze misselijkheid veroorzaken en erg beperkend worden. Als je last hebt van flinke hoofdpijnen kun je natuurlijk niet goed functioneren op je werk, en ook niet genieten van activiteiten in je vrije tijd.

Probeer de volgende hoofdpijn triggers te vermijden:
– Stress
– Alcohol
– Maaltijden overslaan
– Uitdroging
– Hard, constant geluid
– Slaaptekort

Hoewel de meeste mensen met hoofdpijn pijnstillers zullen nemen om van de pijn af te komen, is dit natuurlijk geen blijvende oplossing. Veel mensen beseffen zich niet dat ze verlichting van kun klachten kunnen krijgen door naar een chiropractor te gaan. Een chiropractor zorgt ervoor dat eventuele stijve gewrichten in je nek weer normaal kunnen bewegen, waardoor je zenuwstelsel beter kan functioneren en je nekspieren zich ontspannen.

Hoofdpijn is een belangrijke waarschuwing dat er iets niet in orde is in je lichaam. Je lichaam is gemaakt om zelf te herstellen, en als het hier niet in slaagt is het verstandig om naar de oorzaak op zoek te gaan in plaats van je alleen maar te richten op pijnstilling.

Een chiropractor bekijkt je lichaam als geheel, en zorgt ervoor dat blokkades in je wervelkolom opgeheven worden. Hierdoor kan je zenuwstelsel beter functioneren, en kan je lichaam zich beter herstellen. Behandelingen door een chiropractor kunnen er zo voor zorgen dat je hoofdpijn minder vaak voorkomt en dat je klachten minder heftig worden.

Heb je zelf last van hoofdpijn? Maak een afspraak om erachter te komen of jouw hoofdpijn verbeterd kan worden door een chiropractor.