Landelijke rugscreeningsdag – laat je rug gratis checken!

Zaterdag 5 november is het landelijke rugscreeningsdag. Dit betekent dat je bij Chiropractie De Pijp op 5 november in de ochtend GRATIS je wervelkolom kan laten checken!

De landelijke rugscreeningsdag is een initiatief van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA), de grootste beroepsorganisatie voor chiropractoren in Nederland. Zoals je misschien al wist brengt onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Maar wist je dat lang achter elkaar zitten ook een risico is voor je gezondheid? Lang zitten vergroot de kans op ziektes en zelfs vroegtijdig overlijden. Nederlanders zijn Europees kampioen zitten met een gemiddelde van 6,8 uur per dag.

Als chiropractor zie ik regelmatig mensen met klachten die te maken hebben met veel zitten. Rugpijn, nekpijn en andere klachten die vanuit de wervelkolom ontstaan kunnen vaak met goed resultaat behandeld worden door een chiropractor. Mijn behandelingen richten zich niet alleen op het verhelpen van klachten, maar ook op het voorkomen ervan. Aangezien veel mensen houdingsgerelateerde klachten hebben richt ik mij vooral op de rol die je wervelkolom hierin speelt.

Je houding speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van klachten. Als je je veel zit is het, naast regelmatig bewegen, belangrijk dat je goed zit. Een goede houding betekend een betere lichaamsfunctie en betere algehele gezondheid. In tegenstelling tot wat veel mensen beweren, is een goede houding afhankelijk van en goed functionerende wervelkolom, en niet alleen van hoe sterk je spieren zijn.

Tijdens de rugscreening bespreken we kort eventuele klachten en kijk ik je wervelkolom en houding na. Op deze manier kan ik bepalen of je problemen hebt waar ik je mee kan helpen. Ook krijg je een korte uitleg over wat chiropractie precies is, en krijg je tips mee naar huis voor een betere lichaamshouding. Helemaal vrijblijvend! Maak hier een afspraak voor een gratis rugcheck door ‘Free check’ te kiezen.

Kijk op www.staopvoorjerug.nl voor meer informatie over de landelijke rugscreeningsdag.