De chiropractor

Mijn naam is Tessa Haanstra en ik ben de eigenaresse en chiropractor van Chiropractie De Pijp. Tijdens mijn jeugd had ik het geluk dat mijn ouders een goede houding en een gezonde wervelkolom belangrijk vonden doordat zij zelf met klachten bij een chiropractor kwamen. Ik werd daarom voor het eerst meegenomen naar een chiropractor toen ik 7 of 8 jaar oud was voor een routine controle van mijn wervelkolom. Ik was zo gefascineerd door wat chiropractoren konden doen dat ik besloot dat ik zelf ook chiropractor wilde worden.

Hoewel mijn wervelkolom door de jaren heen regelmatig werd gecontroleerd en ik nergens last van had, kreeg ik na een aantal harde valpartijen tijdens paardrijden last van rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Chiropractie behandelingen zorgden ervoor dat mijn pijn verdween en onder controle bleef met periodieke behandelingen. Toen ik merkte dat chiropractie ook erg goed hielp bij familieleden met andere problemen was ik helemaal vastbesloten om chiropractor te worden.

Op mijn negentiende verhuisde ik naar Engeland om chiropractie te studeren aan het AECC. Wat veel mensen niet weten is dat het 5 jaar duurt om chiropractor te worden, en dat het een fulltime Master opleiding is. Toen ik in 2011 afstudeerde verhuisde ik terug naar Nederland. Na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan in een andere praktijk besloot ik dat het tijd was om mijn eigen praktijk te openen, wat ik in januari 2016 in De Pijp gedaan heb.

Ik besloot om me in mijn eigen praktijk vooral te richten op behandelingen met een specifieke techniek: Advanced BioStructural Correction™. Na 20 jaar behandeld te zijn met traditionele chiropractie technieken moest ik steeds vaker behandeld worden om pijnvrij te kunnen blijven functioneren. Ik had het gevoel dat er iets was dat ik miste: als chiropractie behandelingen je alleen maar gezonder zouden moeten maken, en ik al jaren lang veel vaker dan de gemiddelde persoon behandeld werd, waarom ging het met mijn lichaam dan helemaal niet goed?

In mijn zoektocht naar antwoorden kwam ik Advanced BioStructural Correction™ tegen. In veel opzichten is dit een techniek die het tegenovergestelde doet van traditionele chiropractie technieken. Helaas was er nog niemand in Nederland die op deze manier werkte, en moest ik naar een cursus in Engeland gaan om zelf behandeld kon worden en te zien hoe het werkte. Direct na mijn eerste behandeling voelde ik dat ik opeens een stuk rechter op kon blijven staan, en dat ik makkelijker en dieper kon inademen. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik foto’s zag van mijn houding voor de eerste behandeling, en erna. Naar mijn mening is ABC™ de enige techniek ter wereld die je lichaam op de lange termijn écht structureel verbetert, en niet alleen maar tijdelijk pijnverlichting geeft.

Links: op dag 1 van de cursus, voor de behandeling. Rechts: dag 2 van de cursus, direct na mijn eerste behandeling. De instructies voor beide foto’s waren hetzelfde: adem in, adem uit, ontspan en laat je lichaam inzakken.

Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te helpen een betere kwaliteit van leven te krijgen door middel van houdingscorrecties met ABC™. Ik breid mijn kennis en vaardigheden constant uit om ervoor te zorgen dat ik de beste zorg kan geven.

Ik hoop snel kennis met je te maken!

Tessa Haanstra

Master of Chiropractic (MChiro)
Certified Advanced BioStructural Correction™ Practitioner
American Posture Institute Certified Posture Expert

Geregistreerd chiropractor bij:
Stichting Chiropractie Nederland (SCN)

Lid van:
Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)