Verbeter je sportprestaties met chiropractie

Als je een gedreven sporter bent en je hebt nog geen chiropractor loop je misschien heel wat mis! De meeste topsporters hebben een chiropractor om ze te helpen hun lichaam gezond te houden. Sporters kunnen door chiropractie behandelingen een breed scala van voordelen ervaren. Voordelen zijn onder andere verbeterde sportprestaties, een beter bewegingsbereik, betere flexibiliteit en minder blessures.

Natuurlijk hoef je geen topsporter te zijn om te profiteren van regelmatige controles en behandelingen door een chiropractor. Ook als je een amateur sporter bent of zo nu en dan naar de sportschool gaat zijn je houding en stand van je wervelkolom belangrijk voor de algehele functie van je lichaam. Als je optimaal wil presteren en minder sportblessures wil hebben, is het een goed idee om naar een chiropractor te gaan.

Is je lichaam symmetrisch zonder scheefstanden? Misschien denk je van wel, maar ongeveer 70% van amateursporters hebben scheefstanden in hun houding. Scheefstanden of een slechte houding van je lichaam kunnen ervoor zorgen dat je sneller blessures krijgt. Blessures die vaak te voorkomen zijn! Als je scheefstanden van je lichaam negeert kun je allerlei klachten veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn: spierpijn, gewrichtspijn, chronische spierspanningen, hernia’s, hoofdpijn, spierverrekkingen, schade aan je gewrichtsbanden, moeite met ademhalen, en een verminderde bloedcirculatie.

Als je lichaam niet symmetrisch is beweegt je wervelkolom waarschijnlijk niet zoals het hoort. Je wervelkolom wordt door de scheefstanden namelijk op specifieke plekken overbelast, wat voor bewegingsbeperkingen van je ruggenwervels kan zorgen. Wanneer de gewrichten in je wervelkolom niet goed bewegen kunnen ze voor storingen in je zenuwstelsel zorgen waardoor de communicatie tussen je hersenen en je lichaam niet goed verloopt. Zo kunnen alle systemen in je lichaam en lichaamsfuncties worden beïnvloedt, waaronder het herstel van je lichaam.

Een chiropractor zorgt ervoor dat je wervelkolom en zenuwstelsel optimaal functioneren, waardoor je lichaam beter kan herstellen. Dit kan er dus voor zorgen dat je sneller herstelt van een sportblessure, en dat je minder pijn ervan hebt. Door het weghalen van bewegingsbeperkingen in je wervelkolom kunnen je algehele beweeglijkheid en flexibiliteit verbeterd worden. Een chiropractor kan ook het risico op blessures verlagen door het corrigeren van gewrichten in je wervelkolom. Zonder scheefstanden en met een betere houding kun je je gewrichten en spieren op de meest efficiënte manier gebruiken. Dit zorgt voor een optimale sportprestatie.

Als je denkt dat jouw sportprestaties ook verbeterd kunnen worden met chiropractie, maak dan vandaag een afspraak om je houding en wervelkolom te laten controleren.